söndag 6 januari 2008

Nytt år - bråda dagar

Nytt År och nya insatser. Vi har varit på tre utställningar på fyra dagar.

Började på Cane Corsos inofficiella tävling där kritiken löd: "Bra huvud,Bra hals och stark rygg. Behöver fyllas ut i bröstet, Bra ben och tassar, bra rörelser, Osäker dag - mer ringträning behövs". domare Robert Paust.
Hanteringen var jätteläskig när domaren skulle klämma på ryggen - lokalen oerhört trång och stressig, så vi var jätteglada när det hela var över.

Sedan var det dags för premiär på MyDog 2008. Allas våran Karanga-Pia var snäll och aggerade Handler för att hjälpa till och stärka självförtroendet efter vår förra upplevelse. Matte njöt när hon fick stå brevid och titta på.
Kritik:"Feminint huvud med vackra ögon.Bra bett, Flott hals och överlinje stående ngt mjuk i rörelse. Normala vinklar ngt kort bröstkorg. Bra kropp rör sig med bra steg fr. sidan. Kunde ha lite mer självförtroende".Typ och helhetsintryck: utmärkt.
Domare: Ewa Nielsen
Reservplats och hederspris!!! Tyvärr var det dåligt ljus för att fotografera.

Avslutningsvis var det SRRSvästra rasspecial .
Den här gången var det dags för matte att följa med mig in i ringen. Tack Pia för all uppmuntran, tips och trix och stöttning vid uppvärmningen.
Rött band blev det i alla fall, och inga tveksamheter vid hanteringen. Matte var jätteglad efteråt, även om vi blev oplacerade.
Kritik:" Elegant bitch with nice fem.expr. Good prop. Good bones. Good muscles, pigment and coat. typical head. A little bit large ears. good eyes and elegant neck. A little soft back. Chest in developing. A little bit short ridge. Correct angles. In movements today croup overbuilt. Topline is in developing. Correct movements, nice temprament and a nice presentation"
Type and general expressing: Very Good. Domare: Monika Tusanova Slovakien

Rena släktträffan har det varit med både mamma Nova. Pappa Lex, Maddox , DeeSign och DeeSibel som var med, samt halvsyskon från Zaxxons kennel . Grattis till Ciarán och Malin, "vår träningskompis i parkeringshuset" som var jätteduktiga och blev trea , hanar 6-9mån.
Fler familjeresultat kan ni läsa om på de andras bloggar. DeeSibel har snart trångt i prisskåpet gissar jag.// Hälsningar från en trött Aissa




5 kommentarer:

Vimla sa...

Grattis igen!!! :)
Vilka jätte fina kritiker Aissa fick & du med!!!
Nice presesntation, det är inte illa!!!
Små tjejerna ser riktigt stora ut på bilderna, jag häpnar för man ser inte själv att dom har blivit så stora, inte ens på egna bilder ;)

Jag är jätte imponerad att du tordes gå in i ringen på my dog! Det är verkligen all heder och applåder. Vi ska ta och börja träna på mindre inofficiella utst så fort Vimla är bättre, tyvärr verkar det ta längre tid den här gången :(
Men vi säger som till Guldsessans matte, passa på och ta pokalerna nu, för sen kommer Vimla :D haha ;)

Största kramen till er!!!

Anonym sa...

vilka tre läckra halvsystrar jag har/ciarán

kul att det gick så bra sedan på söndagen, å tack för grattiset. träningen i parkeringshuset har verkligen gjort susen. det känns nästan som om vovvarna känner att det är utställning, ciarán kan stå still mycket längre tid där än på träning (tur att det inte var tvärtom). men torkat lever är det tydligen som gäller nu, nytt år nya trix.

vi ses/ Malin och Ciarán

Anonym sa...

GRATTIS till fina Aissas resultat och till mattes snygga handling av stjärnan. Vi ses snart antar jag.
Kram från Malin, Daya och halvsyrran Kibi

Karanga's De Leya Af Lex sa...

Å vad du är duktig syrran!!! Stort grattis till alla fina resultat, du är jätteduktig! I år hoppas jag kunna komma ut och fajtas i utställningsringarna oxå, håller på å ladda upp nu:) Kram Leya

Anonym sa...

Pappa Lex är ju liksom sjukt stolt över sina vackra OCH duktiga puppeliner!